Recordaantal deelnemers Löp wah lös genieten van fantastische omstandigheden in Laren

Zondagmorgen 9 september stond alweer de derde editie van Löp wah lös in Laren op het programma.  Met prima weersomstandigheden, een recordaantal deelnemers en veel blije gezichten is de organisatie meer dan tevreden over deze editie. In totaal deden er ruim 400 deelnemers mee, een mooi record!

Winnaars
Bij de Graaf Jantje Kidsrun waren er alleen maar winnaars, het enthousiasme spatte er van af. Naast enthousiasme maakte de eerste podiumervaring sommige kinderen ook wat zenuwachtig, maar uiteindelijk werd er vrolijk gezwaaid naar ouders en publiek! Op de Studio 1980 6 km kwam Tonnie Stouten uit Apeldoorn als 1eover de finish in een mooie tijd van 22:32. Snelste vrouw op deze afstand was Marieka op den Dries uit Hellendoorn, die 28:27 over de 6 km deed. Bij de Rene Vos 10 km was Niek Boom uit Nieuw Heeten de snelste, in een tijd van 37:34, snelste vrouw op deze afstand was Esmé Möricke uit Nijmegen.

Op de René Vos 10 kilometer was er nog meer te winnen, de snelste man en vrouw uit Laren streden namelijk om de eer in het Larens Kampioenschap. Deze erepijs werd, net als vorig jaar gewonnen door René Goorman en Wilma Fraas. Zij namen de felbegeerde wisselbokaal in ontvangst. Alle overige uitslagen staan op www.uitslagen.nl.

InterneKracht Estafetteloop mooie afsluiter
Nieuw dit jaar was de InterneKracht Estafetteloop: het onderdeel waarbij je als team van vier personen ieder 2 rondes van 500 meter liep. Deze afsluiter van het evenement bleek een schot in de roos: 13 enthousiaste teams liepen hun rondjes, onder luid applaus van het publiek voor wie dit nieuwe onderdeel een aangename verrassing was. Uiteindelijk ging het team ‘De Diesels’ er vandoor met de 1eprijs.

Ook het parcours werd veelvuldig geroemd door deelnemers. Daan uit Zutphen: “Genieten onderweg, wat een zwaar, maar mooi parcours! En alles was strak georganiseerd, volgend jaar kom ik weer!”

“Naast de steun van diverse sponsoren, willen we graag onze vrijwilligers bedanken voor hun enthousiaste inzet. Zonder vrijwilligers is een evenement als dit niet mogelijk en iedereen staat er toch maar even, op zondagmorgen tijdens de kermis. We zien iedereen graag volgend jaar weer, tot Löp wah lös 2019 dus!”