Gemengde gevoelens bij tweede editie Löp wah lös

Zondagmorgen 3 september was de tweede editie van Löp wah lös in Laren. Met goede weersomstandigheden, veel publiek en een record aantal deelnemers overtrof het in alles de voorgaande editie. Door een gebeurtenis op het parcours, eindigde het evenement echter in een bedroefde sfeer.

Recordaantal deelnemers
Löp wah lös editie 2017 kende een mooie start door enthousiaste deelname van veel kinderen aan de Graaf Jantje Kidsrun. De kinderen liepen 1 of 2 rondjes van 500 meter door het dorp, waarna ze bij het ontvangen van hun medaille glunderend terug gingen naar hun ouders. Na de prijsuitreiking van de kinderen ging om 10.45 uur de Rene Vos – 10 km van start en aansluitend liepen om 11.00 uur de deelnemers aan de Studio 1980 -6 km richting landgoed Verwolde. Door de inzet van vele vrijwilligers, verliep alles naar wens en heeft een groot deel van de deelnemers kunnen genieten van hun hardloopwedstrijd. In totaal deden er 350 deelnemers mee, ruim 100 meer als vorig jaar.

Trieste gebeurtenis
Helaas eindigde het evenement in een bedroefde sfeer, want halverwege het parcours is één de deelnemers van de 6 kilometer onwel geworden en daarna overleden. Vanuit de organisatie is direct besloten om passende maatregelen te nemen en onder andere de prijsuitreiking te laten vervallen. Omstanders die het voorval hebben meegemaakt, zijn opgevangen en hebben nazorg gekregen.

Vanuit de organisatie gaat het medeleven uit naar de familie, vrienden en betrokkenen en wordt hen veel sterkte gewenst in deze moeilijke periode.

“We willen iedereen die ons te hulp is geschoten heel erg bedanken voor zijn of haar inzet. Dit is iets wat je als organisatie nooit hoopt mee te maken. Als het dan toch gebeurt, is het fijn om te merken hoe iedereen, van deelnemer tot vrijwilliger, zijn steentje probeert bij te dragen. De vele reacties en steunbetuigingen doen ons als organisatie goed”.