Informatie

Zondagochtend 8 september vindt de 4e en tevens laatste editie van het hardloopevenement Löp wah lös in Laren plaats. Dit hardloopevenement combineert al het goede wat Laren te bieden heeft! Want binnen een kilometer na de start loop je in het groen, richting Landgoed Verwolde en de Dikke Boom. Vervolgens slinger je via mooie paadjes weer terug naar Laren en finish je op het terrein van 1 van de leukste feesten van de Achterhoek: de Larense Kermis!

Er wordt deze ochtend met vier afstanden gewerkt. Om 10.00 uur begint de “Graaf Jantje Kidsrun 600 meter”, een afstand voor de kinderen van 4 t/m 7 jaar . Aansluitend om 10.10 uur lopen de kinderen van 8 t/m 12 jaar de “Graaf Jantje Kidsrun 1200 meter”. Om 10.45 uur begint de “10 kilometer”, waarna om 11.00 uur de start van de “Studio 1980 6 kilometer” is. Voor het 2e jaar op rij eindigen we met de InterneKracht Estafetteloop, waar je als team (4 personen) in totaal 4,8 kilometer aflegt, in estafettevorm. De Estafetteloop start om 12.00 uur en vormt daarmee het slotstuk van ons evenement!

Start/finish
De start en finish vindt plaats in de Dorpsstraat in Laren, midden op het feestterrein van de Larense Kermis. Start/finish ter hoogte van het beeld van Albert Mol, tussen Witkamp en Langenbaergh. Na afloop wordt de registratiechip verzameld door vrijwilligers van de organisatie. Als de chip niet wordt ingeleverd, moeten we helaas vijf euro bij je in rekening brengen.

Parkeren
Vanwege de Larense Kermis is het centrum van Laren niet bereikbaar. Parkeergelegenheid is net buiten het dorp en wordt aangegeven met de borden ‘P-Kermis’.

Startnummers
Je kunt jouw startnummer ophalen bij het inschrijfbureau (Let op, het wordt dus NIET van tevoren naar je opgestuurd). Het inschrijfbureau is bij Witkamp Laren (Dorpsstraat 8) en is vanaf 09.00 uur bemand. Er is geen douchegelegenheid. Spullen kunnen blijven liggen bij Witkamp in de garderobe, dit is wel op eigen risico.

Parcours
Het merendeel van het parcours is onverhard en gaat over Landgoed Verwolde en het buitengebied van Laren. Het is dus geen parcours om je PR aan te scherpen, maar wel een parcours om van te genieten! Het parcours is verkeersarm, maar niet verkeersvrij. Blijf dus onderweg wel zelf op het verkeer letten. Onderweg is bij beide afstanden op ongeveer de helft een waterpost ingericht.

Massage na afloop
Als deelnemer aan de 6 en 10 kilometer kun jij je na afloop gratis laten masseren!
De massage wordt verzorgd door een team van 4 masseurs. Locatie voor deze relaxte massage is de grote zaal bij Witkamp, dus direct na de finish kun je zo doorlopen.

Uitslagen
De uitslagen komen na afloop van de wedstrijd zo snel mogelijk op www.uitslagen.nl te staan.

Prijsuitreiking
Direct nadat de laatste deelnemers binnen zijn van de Studio 1980 6 km, 10 km en de InterneKracht Estafetteloop, vindt de prijsuitreiking plaats van deze afstanden. De prijsuitreiking van de Graaf Jantje Kidsrun vindt zo snel mogelijk plaats, nadat alle kinderen binnen zijn. De prijsuitreiking vindt plaats bij de start/finishlocatie. Bij de 10 kilometer staat nog meer op het spel, namelijk het Larens Kampioenschap. Voor de snelste man en snelste vrouw uit Laren hebben we een wisselbeker. Een jaar lang mag je deze titel dragen en volgend jaar uiteraard je titel verdedigen. In 2016 wonnen Erna Niels en Erwin Enneman deze eervolle prijs, in 2017 EN in 2018 waren dat Wilma Fraas en René Goorman. Voorwaarde is dat je woonachtig bent in Laren.

Eigen risico en restitutie inschrijfgeld
Deelname is op eigen risico. De voorwaarden van Löp wah lös rondom inschrijfgeld, eigen risico, portretrecht en persoonsgegevens hebben we opgenomen in onze Algemene Voorwaarden, die hier te lezen zijn.