Organisatie supertrots op vier edities Löp wah lös

LAREN – Wat vier jaar geleden begon als een spontaan idee om in Laren een hardloopwedstrijd te organiseren, eindigde zondag 8 september in een prachtige sloteditie. Goed hardloopweer, een recordaantal deelnemers en enthousiast publiek maakte de sloteditie tot een geslaagd hardloopfeest, waar de organisatie trots op terug kijkt.

Voor de hardlopers waren er vier mogelijkheden: de Graaf Jantje Kidsrun, Studio 1980 6 km, ESC Consultancy 10 km en de InterneKracht Estafetteloop. De 6 en 10 km gingen door het mooie buitengebied van Laren en over Landgoed Verwolde, terwijl de deelnemers aan de Kidsrun en Estafetteloop hun rondjes in het dorp afwerkten

Het animo voor de Graaf Jantje Kidsrun was groot, maar liefst 85 kinderen stonden aan de start. “Het mooie aan de Kidsrun is het enorme enthousiasme van de kinderen en de manier waarop ze lopen”, vertelt Nancy Gerritsen namens de organisatie. “Kinderen delen hun race vaak niet in, maar lopen voluit en gaan er helemaal voor. Na een korte pauze, gaan ze vol enthousiasme weer keihard verder, prachtig om te zien!”

 

Dute en Wesseldijk winnaars 10 km, Stouten en van Buel winnaars 6 km

Het parcours van de 6 en 10 km parcours lag er prachtig bij en mocht ook dit jaar op veel complimenten rekenen. Bij de ESC Consultancy 10 km ging Mariska Dute er met de 1e prijs vandoor en eindigde zelfs als 1e overall. Roel Wesseldijk eindigde als 1e heer. Bij de Studio 1980 6 km won Tonnie Stouten bij de heren en Eveline van Buel bij de dames.

Op de ESC Consultancy 10 kilometer was er nog meer te winnen, de snelste man en vrouw uit Laren streden namelijk om de eer in het Larens Kampioenschap. Deze erepijs werd, net als vorig jaar gewonnen door Wilma Fraas en bij de heren ging Roel Wesseldijk er met deze prijs vandoor. Zij namen de felbegeerde wisselbokaal in ontvangst. Alle overige uitslagen staan op www.uitslagen.nl.

Het programma werd afgesloten met de InterneKracht Estafetteloop, waarop ook dit jaar veel teams aan deel namen. Winnaar van deze loop was het team ‘Tokyo 2020’.

 

 

Supertrots

Veelgehoord geluid van publiek en deelnemers dat het zonde is dat het stopt. “Als we iets doen, willen we het goed doen. Het kost veel tijd en dan is het na een paar jaar mooi geweest. We zijn supertrots dat we in vier jaar tijd het aantal deelnemers hebben zien groeien en de publieke belangstelling die ieder jaar toe nam. Fantastisch ook dat er maar liefst 60 vrijwilligers actief zijn. Het was vandaag een geweldige dag om de periode af te sluiten. Je merkt dat het ook steeds meer in Laren zelf is gaan leven en dat is erg mooi.”, aldus Jan Witten namens de organistatie.

 

 

Podiumuitslagen

Graaf Jantje Kidsrun 600 meter

Meisjes

1) Carlijn Scheuter

2) Jody Besselink

3) Emma Meijer

Jongens

1) Gijs Koren

2) Lennert Keuben

3) Timo de Groot

 

Graaf Jantje Kidsrun 1200 meter

Meisjes

1) Jet Jansen

2) Fien Koren

3) Carice Croes

Jongens

1) Jorn Jansen

2) Bartho Hissink

3) Bodhi Hissink

 

Studio 1980 – 6 km

Heren

1) Tonnie Stouten

2) Sander Heeten

3) Mark Groot Bronsvoort

Dames

1) Eveline van Buel

2) Hennie Dinkelman

3) Gerda Beijer

 

ESC Consultancy – 10 km

Heren

1) Roel Wesseldijk

2) Ab Reurslag

3) Maarten van Leeningen

Dames

1) Mariska Dute

2) Esmé Möricke

3) Wilma Fraas

 

InterneKracht Estafetteloop

1) Team Tokyo 2020

2) Team Mazda Lenselink/Matz Carwash

3) Team ESC Consultancy

 

Winnaar Larens Kampioenschap 10 km

Snelste Larenaar: Roel Wesseldijk

Snelste Larense: Wilma Fraas