We zeiden toch al: Löp wah lös!

Zondagmorgen 4 september was de eerste editie van Löp wah lös in Laren.
Wij zijn als organisatie  tevreden en kijken al met enthousiasme uit naar volgend jaar.
In totaal deden er 239 deelnemers mee, ruim boven verwachting!

Winnaars
Bij de Graaf Jantje Kidsrun waren alleen maar winnaars, het enthousiasme spatte er van af. Sommige kinderen vonden het wel erg spannend en zeker de eerste podiumervaring maakte een aantal kinderen verlegen.  Op de “Studio 1980 6 kilometer” was het razend spannend. Via een fotofinish was Fithawi Okubascnhet uit Deventer, net Tewelde Nablish Ukbatsen uit Borculo te snel af.  Hij kwam in een tijd van 20:36 over de finish. Snelste vrouw op deze afstand was Lotte Nijhof uit Laren, die 29:05 over de 6 km deed. Bij de 10 km was Ruben Dinkelman uit Lochem de snelste, in een tijd van 37:34, snelste vrouw op deze afstand was Laura Poelert uit Deventer.

Winnaars Larens KampioenschapOp de René Vos 10 kilometer was er nog meer te winnen, de snelste man en vrouw uit Laren streden namelijk om de eer in het Larens Kampioenschap. Deze erepijs werd gewonnen door Erwin Enneman en Erna Niels. Zij namen de felbegeerde wisselbokaal, gemaakt door René Bruns, in ontvangst en mogen deze een jaar lang op de schoorsteenmantel laten staan. De overige uitslagen staan op www.uitslagen.nl.

“Wat een mooi evenement, ik kom volgend jaar weer!”
Na de finish was het een gezellige boel met alle deelnemers en het publiek. Er werd volop nagepraat over het parcours en het evenement. Onderweg hingen er bordjes zoals ‘ik moet nog zien hoe het loopt’ of ‘heb je nog een blauwtje gelopen’? Hartstikke leuk gedaan, aldus Harrie Smith, uit één van de buurdorpen.

Robert Schreurs uit Markelo was ook enthousiast. “Mooi evenement, hulde aan de organisatie!”. Vermeldenswaardig was dat de voorfietsers op alle routes verkleed waren als haas. En de laatste deelnemer werd letterlijk door de bezemfiets begeleidt.

“Naast de steun van diverse sponsoren en Toeristenbelang Laren, willen we graag onze vrijwilligers bedanken voor hun enthousiaste inzet. Zonder vrijwilligers is een evenement als dit niet mogelijk en iedereen staat er toch maar even, op zondagmorgen tijdens de kermis. We zien iedereen graag volgend jaar weer, tot Löp wah lös 2017 dus!”

Foto’s: Ada Ritzer (AIM Fotografie)